Plan en CBRE werken samen aan een veiliger Nairobi voor meisjes

  • 3 maart 2017

In navolging van andere grote steden als Cairo, Kampala, Hanoi, Lima en Delhi wordt nu ook de veiligheid van duizenden meisjes in Nairobi verbeterd. Plan International en het internationale vastgoedbedrijf CBRE slaan de handen ineen en breiden het bestaande Safer City Programma van Plan uit naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

“Dit is een geweldige stap binnen ons bestaande partnerschap met CBRE. Met het uitrollen van het Safer City Programma in Nairobi, kunnen we nog meer meisjes en jonge vrouwen helpen om hun economische kansen optimaal te benutten.” zegt Davina Feeléus, Account Manager, Institutionele Donoren & Corporate Partnerships bij Plan Nederland.

Safer City Programma

Het Safer City Programma richt zich op de woonwijk Embakasi, een van de armste buurten aan de oostkant van de stad. Met het programma zullen 4000 jonge mensen tussen de 10-24 jaar worden bereikt. En indirect zullen bijna een half miljoen profiteren van het programma.

Focus op meisjes en jonge vrouwen

Een speciale focus ligt hierbij op meisjes en jonge vrouwen. Juist meisjes en vrouwen zijn kwetsbaar als zij, vaak in het donker, moeten reizen naar school of werk. Ook voelen ze zich onveilig als ze gebruik maken van openbaar vervoer en openbare ruimtes, zoals parken, bushaltes en schoolgebouwen.

Door met hen nauw samen te werken en door goed te luisteren naar hun inbreng hoopt het programma de openbare stadsruimten die nu als gevaarlijk worden beschouwd om te bouwen naar een veilige plek waar iedereen welkom is. Ook zal op die plekken de gebrekkige verlichting worden aangepakt.

Partnerschap

CBRE en Plan International hebben sinds 2014 een partnerschap. Samen werken ze ook aan het verbeteren van de levensomstandigheden van 135.000 kinderen, met name meisjes, door onderwijs aan te bieden in Sierra Leone. Met de tweejarige verlenging van het partnerschap is 650.000 euro beschikbaar om het Safer City Programma in Nairobi uit te voeren.

 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.