Hulpverlener Plan International gedood in Zuid-Sudan

  • 5 november 2020

Plan International is geschokt en bedroefd door de moord op een van haar vrijwilligers in Zuid-Sudan. De hulpverlener werd op 29 oktober aangevallen door gewapende mannen nabij de stad Pibor en stierf ter plaatse aan schotwonden. Een andere medewerker raakte bij de aanval gewond en is voor medische zorg overgevlogen naar Juba.

Het incident deed zich voor toen een team van medewerkers van Plan International terugkeerde van het leveren van levensreddende voedselpakketten en voedingssupplementen aan kinderen en moeders met kleine kinderen, die getroffen waren door geweld en overstromingen in het gebied.

“Onze gedachten en condoleances zijn bij de familie en vrienden van onze collega die werd vermoord tijdens het verlenen van essentiële humanitaire hulp”, zegt George Otim, directeur van Plan International in Zuid-Sudan. “Ons personeel en onze vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het verlenen van humanitaire hulp aan enkele van de meest kwetsbare en moeilijk te bereiken community’s ter wereld. Zij hebben – ondanks de onstabiele situatie – ons werk in Zuid-Sudan met grote moed gesteund.”

“Het aanvallen van humanitaire hulpverleners is een schending van het internationaal humanitair recht. Hulpverleners mogen nooit een doelwit zijn. Wij veroordelen deze gruwelijke aanval in de sterkst mogelijke bewoordingen. Hun veiligheid en beveiliging moeten worden gegarandeerd, zodat ze humanitaire hulp kunnen bieden aan community’s in nood. Zonder angst voor geweld”, stelt Otim.

Plan International heeft alle operaties in het gebied tijdelijk stopgezet en zal de veiligheidsmaatregelen opnieuw beoordelen.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.