Geweld in Sudan: zorgen over de veiligheid van meisjes

  • 17 april 2023

De zware gevechten in Sudan zorgen ervoor dat veel families, en met name kinderen en meisjes, in angst leven. Plan International staat klaar om noodhulp te verlenen aan gezinnen in nood.

“We vinden het verschrikkelijk dat kinderen en hun families te maken krijgen met geweld tussen gewapende groepen. We hopen dat de gevechten snel ophouden, zodat kinderen en hun ouders de juiste steun kunnen krijgen,” vertelt Mwape Mulumbi, directeur bij Plan International in Sudan.

Noodhulp

Plan International monitort de veiligheidssituatie nauwgezet en staat paraat om psychosociale steun, safe spaces voor kinderen en doorverwijzingen naar gespecialiseerde zorg te bieden aan gezinnen in nood. Mulumbi: “Kinderen in Sudan zouden niet in angst moeten leven. Alle betrokken partijen moeten de bescherming van burgers op de eerste plaats zetten en reddings- en noodhulporganisaties moeten veilig hun werk kunnen doen.”

Kinderen in Sudan zouden niet in angst moeten leven.

Meisjes in crises

Vanwege politieke instabiliteit, gewelddadige conflicten en een economische crisis hebben veel inwoners van Sudan al langer dringend noodhulp nodig. Voeding, water, onderwijs en gezondheidszorg zijn schaars. Dit maakt meisjes en jonge vrouwen in het bijzonder kwetsbaar. De recente geweldsuitbarsting verergert het risico dat zij slachtoffer worden van misbruik, seksuele uitbuiting of geweld. Plan International heeft in noodsituaties daarom speciale aandacht voor meisjes en hun behoeften.

Samen bouwen we aan een betere toekomst voor kinderen in crises.

Help jij mee?

Doneer nu!
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.