Raad van Toezicht

Anja Montijn

Mevrouw A. (Anja) Montijn: Voorzitter

Tot 2015 was Anja Montijn werkzaam bij Accenture. Accenture is een beursgenoteerd bedrijf met ruim 450.000 medewerkers wereldwijd. In de laatste 15 jaar vervulde zij verschillende nationale en internationale management posities. Tot begin 2015 was zij als Global Managing Director for Resources lid van de Global Leadership Council van Accenture. Parallel met diverse managementposities in Resources was zij Country Managing Director van Accenture Nederland van 2006 tot 2013. Momenteel is Anja Montijn Commissaris bij Fugro, Non-Executive Director bij OCI NV, VEUO bestuurslid en actief als toezichthouder van verschillende maatschappelijke organisaties. Zo is zij o.a. voorzitter van de Raad van Toezicht van JINC, een organisatie die zorgt dat kinderen van een VMBO opleiding en opgroeien zonder rolmodellen een grotere kans krijgen op de arbeidsmarkt.


De heer H. (Hanco) Gerritse: Voorzitter Audit Commissie

Hanco Gerritse is Financieel Directeur bij ProRail sinds 1 november 2022. Daarnaast is hij voorzitter van de auditcommissie en lid van de Raad van Toezicht bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Voor zijn functie bij ProRail was Hanco ruim 9 jaar werkzaam als Financieel Directeur bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 2010 tot 2013 heeft hij gewerkt in de zorgsector als directeur Financiën & ICT van Cordaan, een Amsterdamse aanbieder van langdurige zorg. Daarvoor was Hanco lange tijd werkzaam bij KPN in diverse financiële functies.Susan Blankhart, RvT

Mevrouw S. (Susan) Blankhart

Susan Blankhart was meer dan 34 jaar werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de laatste vijftien jaar ambassadeur in vervolgens Sri Lanka, Costa Rica, Egypte en Sudan. Zij heeft altijd samenwerking gezocht met niet-overheid organisaties en heeft een brede ervaring opgebouwd met onderwerpen als mensenrechten (met focus op meisjes- en vrouwenrechten), democratisering, conflictoplossing en noodhulp.


Geneviève Lieuw Raad van Toezicht

Mevrouw G. (Geneviève) Lieuw

Geneviève Lieuw is sinds 2017 lid van het College voor de Rechten van de Mens. Zij heeft veel expertise in versterking, borging en naleving van mensenrechten op nationaal en internationaal niveau.
Geneviève is daarnaast actief voor verschillende organisaties die zich inzetten voor kwetsbare groepen. Zo is Geneviève lid van de RvT van Rosa Manus, een stichting die slachtoffers van huiselijk geweld begeleidt en opvangt en Stichting Reclassering Caribisch Nederland, een stichting die zich inzet voor het voorkomen en verminderen van crimineel gedrag van mensen die in conflict zijn gekomen met justitie.
Als consultant werkt zij aan verschillende opdrachten in het internationale mensenrechtenveld.


Alfred Levi Raad van Toezicht

De heer A. (Alfred) Levi

In het dagelijks leven is Alfred Levi (betaald) toezichthouder en bestuurslid bij diverse (commerciële) organisaties en treedt op projectbasis op als bestuursadviseur. Alfred Levi is een ervaren marketingdirecteur; werkte voor Procter & Gamble, het marketing- en communicatiebedrijf 3MO (dat hij oprichtte) en als senior vice president Marketing bij Ahold Delhaize. Heeft sterk geloof in een strategische marketing aanpak, gebouwd op een sterke en onderscheidende merkpositionering en passende activiteiten.


Mevrouw K. (Krizna) Gomez

Krizna Gomez is een Filipijnse advocate die tevens actief is als futurist. Ze werkt met activisten, NGO’s en filantropische organisaties over de hele wereld om hen te helpen met het ontwikkelen van hun strategieën en helpt hen te ontdekken wat “impact” en “innovatie” werkelijk betekenen. Ze begon als grassroots community werker en docent rechten in de Filipijnen en gaf les in gender studies in Cambodja. Na haar werk als Presidential Fellow bij Open Society Foundations, werkte ze bij Dejusticia, een denktank in Colombia, waar ze leiding gaf aan hun werk over de krimpende ruimte voor maatschappelijke organisaties in lage- en middeninkomenslanden. Ook werkte ze als programmadirecteur en facilitator bij JustLabs. Tegenwoordig werkt ze als consultant om koplopers in het internationale mensenrechtenveld te helpen zonder hokjes te denken en systemen daadwerkelijk te veranderen. Ze heeft een LL.M. met een specialisatie in internationale mensenrechten van Harvard en een BA Political Science en Juris Doctor van Ateneo in de Filippijnen. Ze zit ook in het bestuur van het Center for Justice and Accountability.


Mevrouw P. (Pavithra) Ram

Pavithra (Pavi) Ram heeft bijna twintig jaar ervaring in programmamanagement, impactmeting en duurzaamheidsinitiatieven in allerlei verschillende contexten.  Ze heeft in India, Zuid-Korea en Vietnam gewoond en door haar werk in China, MENA, Sub-Sahara en West-Afrika begrijpt ze het belang van jongerenparticipatie en het bevorderen van gendergelijkheid.  Tijdens haar loopbaan werkte ze aan armoedebestrijding, mensenrechten, duurzame waardeketens, gemeenschapsontwikkeling, volksgezondheid en onderwijs. Ze is een groot voorstander van Justice, Equity, Diversity and Inclusion (JEDI), met een focus op gendergelijkheid, sociale rechtvaardigheid en klimaatrechtvaardigheid. Ze werkte bij RNW Media en Tony’s Chocolonely en werkt momenteel bij IDH aan een rechtvaardigere cacaotoeleveringsketen.  Pavi laat zich inspireren door een citaat uit het lievelingsboek van haar dochter, De Lorax van Dr. Seuss: “Unless someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better. It’s not.”

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.