Een kindhuwelijk heeft levenslange gevolgen

Vaak is er binnen een kindhuwelijk sprake van geweld en worden meisjes meestal vroeg zwanger terwijl hun lichaam hier nog helemaal niet klaar voor is. Ook naar school gaan kunnen meisjes wel vergeten. Plan International strijdt tegen kindhuwelijken. We geven voorlichting over de gevaren van kindhuwelijken en de rechten van meisjes. Daarnaast zorgen we ervoor dat meisjes op school kunnen blijven. Door kindsponsor te worden kan jij daarbij helpen.

Help ons met de strijd tegen kindhuwelijken.

Sponsor een meisje

Ja, ik sponsor een meisje

Waarom kindhuwelijken nog steeds bestaan

#1 Armoede

Armoede ligt vaak ten grondslag aan een kindhuwelijk. Er is dan tenslotte één mond minder te voeden en de bruidsschat die ouders betalen om hun dochter uit te huwelijken is lager als ze jonger is.

#2 Discriminatie

Kindhuwelijken komen bijna altijd voort uit stereotype ideeën over de rol van vrouwen, zoals de gedachte dat meisjes alleen bestemd zijn om te trouwen, kinderen te baren en het huishouden te doen.

#3 Cultuur en traditie

Ook is het huwelijk in veel culturen voor ouders een goede manier om een toekomst voor hun dochter te regelen. Ze denken dat het haar beschermt tegen geweld en op deze manier kunnen ze de schande van seks of een zwangerschap voor het huwelijk voorkomen.

“Ik was 14 en moest trouwen met een volwassen man”

In Tejitu’s dorp trouwt 75% van de meisjes voor hun 18e verjaardag. Het lijkt de enige uitweg voor families zonder geld. Maar niks is minder waar. Want trouwen betekent: stoppen met school. Plan International steunt families en helpt meisjes om op school te blijven.

Zorg dat meisjes als Tejitu naar school blijven gaan

Uitgehuwelijkt zonder dat ze het wist

Ruchi was 17 jaar toen ze hoorde dat ze was uitgehuwelijkt. Ze weigerde akkoord te gaan. Nu is Ruchi een rolmodel voor meisjes in haar dorp die ook voor hun rechten opkomen.

Ondersteun een meisje als Ruchi

Sponsor een meisje en help kindhuwelijken voorkomen

Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) Ethiopië

Verbeter de toekomstkansen van een community

Draag bij aan een beter leven voor een meisje én alle andere kinderen en volwassenen in haar gemeenschap. We besteden jouw bijdrage namelijk aan programma’s in haar community. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven over de gevaren van kindhuwelijken en het respecteren van de rechten van meisjes.

Sponsor een meisje
Onderwijs voor meisjes in Mozambique

Draag bij aan beter onderwijs

Met jouw bijdrage zorgen we voor verbetering van het onderwijs, zo kunnen meer meisjes naar school hun families te voorzien van een inkomen, nemen we een belangrijke oorzaak van uithuwelijking weg.

Draag bij een beter onderwijs, sponsor een meisje

Met jouw steun kan Plan International lobbyen voor betere wetgeving tegen kindhuwelijken

Plan International lobbyt voor betere wetgeving tegen kindhuwelijken en de handhaving ervan. In veel landen zijn kindhuwelijken bij wet verboden, maar deze wetten worden lang niet altijd nageleefd.

Help kindhuwelijken voorkomen, sponsor een meisje

Help bij onze strijd tegen kindhuwelijken.

Word kindsponsor

Ja, ik sponsor een meisje
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.