Goede doelen: kies voor Plan International

Als een van de oudste goede doelen in Nederland zet Plan International zich al tientallen jaren onvermoeibaar in voor een beter leven voor kwetsbare kinderen en jongeren wereldwijd. Wij doen dit met speciale aandacht voor meisjes en jonge vrouwen, zodat zij dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens. Dit is hard nodig, want overal ter wereld worden meisjes nog steeds achtergesteld en gediscrimineerd.

Wij hebben projecten in ruim 50 landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika. Hierbij proberen we concrete en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen teweeg te brengen.

We richten ons hierbij op verschillende thema’s:

  • Onderwijs
  • Kindhuwelijken
  • Meisjesbesnijdenis
  • Seksuele uitbuiting
  • Tienerzwangerschappen
  • Jongeren en werk
  • Water, sanitatie en hygiëne (WASH)
  • Menstrual health and hygiene (MHH)
  • Geboortebewijzen
  • Noodhulp bij rampen

Steun onze meisjesprojecten

Bijdragen aan een goed doel?

Doneer nu

Goede doelen voor kinderen

Kinderen en jongeren staan aan de basis van wat Plan International als goed doel doet. We komen wereldwijd op voor hun rechten en voor een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Ook onderschrijven we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en dragen we bij aan het realiseren van deze doelen.

We werken direct in de gemeenschappen met medewerkers ter plekke en zoeken hierbij samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties. Zo werken we aan structurele oplossingen om op de lange termijn de levens van kinderen te verbeteren.

Het welzijn van kinderen en jongeren gaat bij Plan International voor alles. Iedereen die met Plan International te maken heeft, van personeel tot aan leveranciers en vrijwilligers, dienen zich te houden aan de Gedragscode Kindbescherming. Deze gedragscode is er om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van misbruik, mishandeling of ongeoorloofd gedrag. Het reglement geldt in alle landen waar Plan werkt.

goede doelen

Kansengelijkheid voor meisjes

Meisjes maken het verschil! In veel landen krijgen meisjes nog altijd niet dezelfde rechten en kansen als jongens. Ze moeten eerder stoppen met school of kunnen niet de opleiding doen die ze nodig hebben voor een voor een baan met toekomstperspectief.

Terwijl investeren in meisjes een investering is voor iedereen. Als meisjes goed onderwijs krijgen, vergroot dat hun kans op een goede baan met een behoorlijk inkomen. Dan kunnen zij op hun beurt weer goed onderwijs bieden aan hun kinderen, waardoor zij weer een fatsoenlijke baan kunnen krijgen.

De vicieuze cirkel van armoede wordt verbroken. Uiteindelijk leidt dit tot een sterkere economie, waarvan de hele gemeenschap profiteert.

Plan International strijdt tegen kansenongelijkheid door de oorzaken van armoede en ongelijkheid aan te pakken op meerdere terreinen tegelijkertijd. Dit begint bij bewustwording van ouders en leiders binnen een community, over het belang van onderwijs voor meisjes bijvoorbeeld. Onderwijsprogramma’s gaan daarom samen met projecten voor bewustwording van ouders, inkomensverbetering en drinkwatervoorziening.

Help jij ons mee om meisjes de toekomst te geven die zij verdienen?

Investeer in meisjes en ze maken het verschil

Ondersteun meisjes wereldwijd

Doneer nu

Keurmerken goede doelen: CBF-keurmerk en ANBI-verklaring

Plan International voldoet aan verschillende keurmerken die zijn opgesteld voor goede doelen. Zo garanderen wij dat elke euro die u doneert goed wordt besteed.

De bedrijfsvoering van Plan International Nederland voldoet bijvoorbeeld aan het CBF-keurmerk. Deze erkenningsvoorwaarden van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) zijn sinds 1 juli 2016 opnieuw opgesteld. Dit keurmerk zorgt ervoor dat sponsors, donateurs en andere belanghebbenden zeker weten dat erkende organisaties zich houden aan heldere spelregels en het duidelijk is wat ze willen bereiken.

Bovendien zijn we een van de goede doelen met een ANBI-verklaring van de Belastingdienst. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI-verklaring houdt in dat zowel donateurs als Plan International Nederland genieten van bepaalde fiscale voordelen. Daarnaast moeten wij voldoen aan bepaalde eisen, zoals het stellen van doelen voor het algemeen belang, het ontbreken van een winstoogmerk en bepaalde integriteitseisen voor de medewerkers van Plan International Nederland.

Doneren aan een goed doel

Wil jij ook doneren aan een goed doel? Word donateur bij Plan International! Met jouw bijdrage zorgen we er samen voor dat meisjes naar school kunnen, beschermd worden en een toekomst kunnen opbouwen.

Met jouw geld kunnen we onder andere scholen bouwen of renoveren, leerkrachten opleiden en waterpunten aanleggen. Daarnaast lobbyen we actief bij overheden om seksuele uitbuiting en andere belangen op de agenda te houden en beleid te veranderen. We besteden minimaal 88 procent van de totale bestedingen aan het realiseren van een betere toekomst voor meisjes en jongens in lage- en middeninkomenslanden en maximaal 9 procent aan fondsenwerving.

Als donateur ontvang je maandelijks een update over onze projecten en resultaten. Bovendien kun je eenvoudig deelnemen aan petities en andere acties.

Kansengelijkheid voor meisjes wereldwijd

Jouw steun is onmisbaar!

Doneer nu!
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.