Geef meisjes een eerlijke toekomst

Wereldwijd heeft 1 op de 4 kinderen onder de vijf jaar geen geboortebewijs. Voornamelijk meisjes krijgen met de gevolgen hiervan te maken, omdat zij volgens traditie, religie en cultuur vaak minder waard worden geacht dan jongens. Er wordt minder moeite gedaan om ze te registreren. Hierdoor ‘bestaan’ ze officieel niet en dat heeft grote gevolgen.

Meisjes zonder geboortebewijs lopen een groot risico om te worden uitgehuwelijkt of te worden uitgebuit als sekswerker of huisslavin. Zonder geboortebewijs besta je feitelijk niet, meisjes kunnen niet aantonen dat ze te jong zijn om uitgehuwelijkt te worden. Ook is het voor politie en justitie bijna onmogelijk meisjes te beschermen tegen (seksuele) uitbuiting.

  • Kindhuwelijken

    In ontwikkelingslanden is 1 op de 3 vrouwen als kind getrouwd.

  • Seksuele uitbuiting

    Naar schatting worden er elk jaar 2 miljoen kinderen seksueel uitgebuit voor commerciële doeleinden.

  • Huisslaven

    Alleen al in Nepal worden elk jaar meer dan 8.000 meisjes en vrouwen verhandeld.

4 redenen waarom een geboortebewijs héél belangrijk is

1. Bescherming
Kinderen zonder geboortebewijs bestaan officieel niet. Meisjes kunnen niet aantonen dat ze te jong zijn om uitgehuwelijkt te worden. Ook is het voor politie en justitie bijna onmogelijk meisjes te beschermen tegen misbruik, uitbuiting en andere misdaden.

2. Naar school
Zonder geboortebewijs kunnen kinderen vaak niet naar school. Ze staan nergens geregistreerd en hebben dus ook niet de papieren die nodig zijn voor toelating op een openbare school.

3. Naar de dokter of het ziekenhuis
Kinderen zonder geboortebewijs kunnen vaak niet naar de dokter of het ziekenhuis. Of hun ouders moeten veel meer betalen voor medische zorg en medicijnen.

4. Bewijs van je bestaan
Veel kinderen raken hun ouders kwijt als mensen massaal op de vlucht slaan of in de chaos na een ramp. Van ongeregistreerde kinderen is het bijna onmogelijk ouders of andere familieleden op te sporen.

 

201811-PHL-16
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.