Zien we jou bij het Feminist Future Festival?

  • 5 maart 2024

Ter ere van Internationale Vrouwendag vinden op zondag 10 maart het Feminist Future Festival en de Feminist March plaats. Ook Plan International is hier natuurlijk aanwezig!

Dit jaar wordt naast de Feminist March voor het eerst ook het Feminist Future Festival georganiseerd. Tijdens dit dagvullende programma in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam kan je workshops, lezingen en andere activiteiten bijwonen waarin alle facetten van het feminisme aan bod komen.

Informatiemarkt

Plan International staat op 10 maart op de informatiemarkt. Hier kan je meer te weten komen over ons werk en hoe we activisten wereldwijd ondersteunen. Ook kan je een boodschap achterlaten voor onze activisten. Onze collega’s gaan graag met je in gesprek.

Groepsdiscussie

Ook is er de groepsdiscussie: Exploring a Feminist Future with Plan International. Tijdens deze groepsdiscussie, geleid door onze collega Maloe de Reuver, gaan we in gesprek over de toekomst van feministisch activisme. Nu het conservatisme in steeds meer landen oprukt, is feministisch activisme meer dan ooit van belang om de mensenrechten te beschermen.

Maar, de ruimte voor feminisme en de voortgang op het gebied van gelijke rechten komen steeds meer onder druk te staan. Het is belangrijker dan ooit dat we de stem van meisjes en vrouwen versterken en dat we voor hun rechten blijven opkomen. Of ze nu taboes rondom menstruatie doorbreken of kindhuwelijken tegengaan: meisjes doen er alles aan om ondanks alle barrières verandering teweeg te brengen. Ga met ons in gesprek over het creëren van een feministische toekomst en hoe zowel individuen als collectieven, zoals de Feminist March, verandering teweeg kunnen brengen.

Wil jij erbij zijn?

Het bezoeken van het festival en het bijwonen van de sessies is gratis. Wel moet je je van tevoren even aanmelden.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.