Plan start actie met Giro555: Help Slachtoffers Hongersnood

  • 7 maart 2017

Red levens. Geef voor eten. Geef aan Giro555.

De samenwerkende hulporganisaties zijn een nationale actie gestart voor de slachtoffers van de hongersnood in Noordoost-Nigeria, Zuid-Sudan, Jemen en Somalië. In totaal lijden 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Vanaf 6 maart komt heel Nederland via Giro555 in actie om zo samen miljoenen levens te redden van de hongerdood.

Samen sterk

De elf noodhulporganisaties – waaronder Plan Nederland – slaan onder de naam Giro555 de handen ineen. Want samen redden we meer levens. We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor hulp aan de door honger getroffen gebieden. Dat geld is hard nodig, omdat de voedseltekorten door de aanhoudende droogte en tegenvallende oogsten steeds verder zullen toenemen.

Farah Karimi, Giro555-actievoorzitter: “Zo’n grote ramp, verspreid over maar liefst vier grote gebieden, is ongekend. Een dodelijke combinatie van klimaatverandering, droogte, armoede en geweld brengt miljoenen mensenlevens in gevaar. We kunnen niet blijven toekijken en niets doen. Daarom vraag ik vandaag aan iedere Nederlander: Geef voor eten, red levens. Geef aan Giro555.”

Nigeria Giro555
Foto: Unicef

Kinderen meest kwetsbaar

De Giro555-actie richt zich in eerste instantie op Noordoost-Nigeria, Zuid-Sudan, Jemen en Somalië, waar zich de ergste honger afspeelt. Waar mogelijk zal de opbrengst ook gebruikt worden voor hulp in de buurlanden, waar de hongercrisis ook snel om zich heen grijpt. Er is dringend behoefte aan voedsel, medische hulp en schoon drinkwater. Vooral de levens van kinderen en vrouwen zijn in gevaar. Als gezinnen maaltijden overslaan, eten zij het laatst en het minst. Maar we kunnen en moeten wat doen! Bij eerdere rampen zorgden miljoenen Nederlanders met hun donatie voor het redden van miljoenen levens. Samen helpen we deze mensen te overleven, totdat de regen weer valt.

Heel Nederland helpt

Een wereld zonder hongersnood kan écht. De afgelopen 15 jaar is het aantal mensen met honger gehalveerd. Strijd mee tegen deze ramp en help zo hongersnood definitief te verslaan. Doneer via de site van Giro555. De komende weken worden door heel Nederland door particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties acties gestart om geld in te zamelen. Geld is hard nodig en elke bijdrage is zeer welkom!

  • Voor €35,- krijgt een ondervoed kind een Plumpy’Nut behandeling (een pindapasta vol levensreddende voedingsstoffen).
  • Voor €70,- red je een ondervoed kind met medicijnen en eten.
  • Voor €100,- geef je een gezin twee maanden lang te eten.
  • Voor €1200,- doneer je een watertank voor 220 mensen.

Maak je liever direct geld over? Dat kan via rekeningnummer IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55 t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties te ’s-Gravenhage.

Hoe wordt het geld ingezet?

Giro555 verdeelt het geld voor noodhulp en wederopbouw in het rampgebied onder de elf deelnemende hulporganisaties. Plan Nederland richt zich bij deze noodhulp op Nigeria, waar 5,1 miljoen mensen dringend voedsel nodig hebben. Plan biedt voedselhulp, medische zorg en zorgt voor schoon drinkwater. Bij deze noodhulp ligt de focus op het welzijn van kinderen, met extra aandacht voor meisjes, omdat zij tot de meest kwetsbare groepen behoren. In Nigeria zijn momenteel 2 miljoen kinderen ondervoed, waarvan 450.000 ernstig. Naast acute noodhulp richten we ons op lange termijnoplossingen. Zo helpen we de bevolking weer aan goede oogsten met droogtebestendige zaden.

Over Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de elf samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

Dit zijn de hulporganisaties achter Giro555: Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, CARE Nederland, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.