Garance Reus-Deelder volgt Monique van ‘t Hek op als Directeur Plan International Nederland

  • 25 februari 2020

Plan International Nederland krijgt per 1 juni 2020 een nieuwe directeur. Monique van ’t Hek, algemeen directeur sinds maart 2011, vertrekt en wordt opgevolgd door Garance Reus-Deelder, de huidige zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting.

Monique van ’t Hek trad in maart 2011 aan als directeur, in het jaar dat de organisatie koos voor een bijzondere focus op meisjes en zich ging presenteren met de slogan Girls First. Onder leiding van Monique is de speciale focus op meisjes en jonge vrouwen uitgerold. Ze heeft daarnaast de aandacht voor noodhulp geïntensiveerd en onder haar leiding is Plan lid geworden van Giro555 (Samenwerkende Hulporganisaties) en de Dutch Relief Alliance (DRA). Er zijn partnerships gevormd met grote bedrijven, zoals Accenture, en allianties met andere ngo’s en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze periode is het inkomen van Plan International Nederland met 30 procent gestegen.

Garance Reus-Deelder (53) heeft dertien jaar ervaring in de profit-sector (marketing manager bij Unilever en client partner bij Agency.com / TBWA) en zestien jaar bij non-profit organisaties. Bij Amnesty International Nederland was ze negen jaar lang verantwoordelijk voor Marketing, Communicatie, Campagnes en de inzet van de vele vrijwilligers. Bij de Anne Frank Stichting is zij als zakelijk directeur onder meer verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering, fondsenwerving, financiën, het museum en enkele internationale partnerships. Garance over haar motivatie om deze stap te zetten:

Mijn gedrevenheid voor de missie van Plan International wordt vooral gevoed door mijn jeugd in Zambia en door wat ik ervaren heb bij Amnesty en de Anne Frank Stichting: de veerkracht van jonge activisten en de energie en creativiteit van meisjes die zich kunnen ontplooien als ze beschermd zijn tegen geweld

Garance bracht haar basisschooltijd door in Zambia en is op haar 12e verhuisd naar Nederland. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.