Because I am a Girl

Met de internationale campagne Because I am a Girl vraagt Plan aandacht voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden en voert onder het motto Because I am a Girl al jaren campagne voor meisjes.

Waarom Because I am a Girl?

Met Because I am a Girl komt Plan op voor de rechten van meisjes. Want meisjes worden wereldwijd op grote schaal achtergesteld en gediscrimineerd. Ze zijn vaker ondervoed, mogen vaak niet naar school, worden besneden en als kind uitgehuwelijkt en zijn veel vaker slachtoffer van geweld en uitbuiting. Met de campagne Because I am a Girl vraagt Plan aandacht voor meisjes in ontwikkelingslanden en komt voor hen op. Dat is niet alleen rechtvaardig, maar ook slim om te doen, want juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen.

De kans bijvoorbeeld om naar school te gaan. Want opgeleide meisjes verdienen later meer. Ze kunnen daardoor beter voor hun kinderen zorgen, want ze zijn moeder en besteden net als andere moeders het merendeel van hun inkomsten aan hun gezin. Als geschoolde moeders weten ze beter wat goed is voor hun kinderen; de kans is dus groter dat ze gezonde kinderen hebben. En ze zorgen ervoor dat hun kinderen – ook hun dochters – naar school gaan, omdat ze weten hoe belangrijk dat is. Daarmee ontstaat een sneeuwbaleffect, dat de armoedespiraal doorbreekt.

Bekijk hier alle Because I am a Girl-rapporten.

Juist meisjes kunnen het verschil maken

Jouw steun is onmisbaar

Help meisjes en doneer
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.