Verander de wereld van meisjes

Miljoenen meisjes kunnen niet naar school.
Ze worden uitgehuwelijkt of thuis aan het werk gezet.
Maar meisjes willen niet dat de familie volledig op hun hulp rekent.
Ze willen zelf leren rekenen.
Meisjes willen niet dat hen thuis de les wordt gelezen.
Ze willen zelf leren lezen.
Help meisjes wereldwijd naar school!
Door kindsponsor te worden, geef je een meisje de kans om het verschil te maken.

Verander de wereld van meisjes en meisjes veranderen de wereld.

Maak verandering mogelijk

Help meisjes naar school

Sponsor nu een meisje

Meisjes hebben recht op onderwijs

Miljoenen meisjes wereldwijd gaan niet naar school, door armoede en ongelijkheid. Ze worden uitgehuwelijkt of moeten thuis helpen met het huishouden. Meisjes worden achtergesteld, staan vaak in de schaduw van hun broertjes die wel naar school mogen. Maar álle kinderen hebben recht op onderwijs!

Als meisjes wél naar school gaan, moeten ze er vaak alles aan doen om daar te mogen blijven. En te voorkomen dat ze worden gedwongen om heel jong te trouwen en kinderen te krijgen. Vaak keren meisjes daarna nooit meer terug naar de klas en de gevolgen daarvan merken ze hun hele leven. Ze zijn afhankelijk van anderen, omdat ze nauwelijks kans hebben op fatsoenlijk betaald werk. Een goede baan kan het verschil maken tussen een leven in onderdrukking of leven in vrijheid.

Hoe langer een meisje onderwijs krijgt, hoe groter de kans dat haar eigen kinderen later gezonder opgroeien en naar school gaan. Geschoolde meisjes zijn mondiger, weerbaarder en kennen hun rechten. Daar wordt niet alleen een meisje sterker van, maar de hele gemeenschap.

Maak verandering mogelijk. Help meisjes naar school! Sponsor een meisje.

Help meisjes naar school onderwijs

Wat doet Plan International?

  • Ouders bewust maken van het belang van onderwijs en het gevaar van kindhuwelijken
  • Het financieel versterken van gezinnen, zodat ze schoolmaterialen kunnen kopen
  • Het bouwen, verbeteren en veiliger maken van scholen
  • Zorgen voor goede sanitaire voorzieningen op scholen, in het bijzonder voor meisjes
  • Zorgen voor goede leermiddelen, zowel voor scholen als voor leerlingen
  • Het geven van trainingen over gelijkheid en meisjesrechten
  • Zorgen dat thuisonderwijs mogelijk is, als de scholen gesloten zijn door de coronapandemie

In een paar zinnen uitleggen wat we allemaal doen is onmogelijk. In elke regio zijn er specifieke problemen, die vragen om uiteenlopende oplossingen. Lees bijvoorbeeld eens over het schooljaar van Plan International, waarin we een kleine greep uit onze huidige onderwijsprojecten laten zien.

Giovanca sponsort een meisje

Giovanca

 

Ik heb het voorrecht gehad een paar jaar geleden mijn sponsorkind te ontmoeten, de Ghanese Bernice. Het was zo fijn om te zien dat zij kansen heeft gekregen en benut en dat ze uitgroeit tot een krachtige vrouw.

Een meisje sponsoren, hoe werkt dat?

Door een meisje te sponsoren help je met een maandelijkse bijdrage mee aan projecten die we doen in haar gemeenschap. Je levert dus niet alleen een bijdrage aan betere leefomstandigheden van één meisje, maar ook die van andere kinderen en families. Plan International zorgt voor bescherming van meisjes, maar ook voor veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en natuurlijk onderwijs. Als kindsponsor blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in de gemeenschap van je sponsorkind en hoe zij met jouw hulp de kans krijgt om dromen waar te maken.

Verander de wereld van meisjes

Help meisjes naar school

Sponsor nu een meisje

De beelden in de film op deze pagina zijn in scéne gezet. Dat hebben we gedaan om te illustreren welke obstakels er zijn voor meisjes om onderwijs te kunnen volgen. Wij zullen altijd de privacy van slachtoffers beschermen.

Een kindhuwelijk tussen een jong meisje en een oude(re) man, zoals in de video wordt getoond, komt regelmatig voor in veel landen waar we werken. Ook gedwongen bruiloften tussen twee minderjarigen of tussen een minderjarig meisje met een jonge man vinden vaak plaats. Zelfs als een meisje achttien jaar of ouder is kan ze gedwongen worden om te trouwen en te stoppen met studeren.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.