La League

Meidenvoetbal helpt ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. Naast beweging en plezier, draagt voetbal namelijk bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Daarom zet La League – een initiatief van Plan International in samenwerking met diverse partners zoals de Johan Cruyff Foundation en Women Win – meidenvoetbal in de schijnwerpers. Dat doen we hier in Nederland met diverse meidenvoetbalevents en in Brazilië en Nicaragua zetten we voetbal in om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen.

Help jij mee om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken buitenspel te zetten?
Doe dan mee aan #TeamLaLeague!

Proef de sfeer van vorig jaar door de aftermovie hieronder te bekijken.

Aftermovie - #TeamLaLeague 2019

#TeamLaLeague 2020

Na een groot succes van #TeamLaLeague in 2019 is er ook dit jaar weer een gaaf fondsenwervend voetbalevent voor jonge meiden. In 100 dagen tijd zullen meiden tussen de 7-16 jaar oud samen met de Eredivisie Vrouwen clubs zoveel mogelijk geld ophalen voor de La League projecten in Brazilië en Nicaragua. De campagne begint op 28 februari en op 7 juni komen alle deelneemsters bij elkaar tijdens de Finals op de KNVB Campus in Zeist. Onder begeleiding van de Eredivisie speelster ontwikkelen zij hun talent. Tevens zullen er meiden uit Nicaragua aanwezig zijn op dit event! Samen gaan we voor 100.000,-. Help je mee?

Meisjesvoetbal meisje met trainer

Het verhaal van Yusdari

Met hun deelname aan het voetbalproject La League van Plan International doen meisjes in Nicaragua en Brazilië zelfvertrouwen op en leren ze samenwerken. Tegelijkertijd krijgen ze voorlichting over de rechten van meisjes, seksualiteit en het gevaar van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

La League Yusardi

La League in het nieuws

 • Nieuws
  • 27 februari 2020

  Speelsters Eredivisie Vrouwen zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

  Profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen zetten zich vanaf 26 februari voor de tweede keer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua.

  Lees meer
 • Moise bezoekt Colombia voor Plan Nieuws
  • 30 december 2019

  Moïse Trustfull bezoekt Plan-projecten in Colombia

  In november vertrok onze kersverse ambassadeur Moïse Trustfull naar Colombia. Hier zag ze met eigen ogen welke impact het werk van Plan International heeft op meisjes en jonge vrouwen. “Ik was direct enthousiast toen…

  Lees meer
 • meisjesvoetbal team la league Nieuws
  • 6 februari 2019

  Kom in actie met #TeamLaLeague!

  De actie #TeamLaLeague is gestart door 41 profvoetbalsters van clubs uit de Eredivisie Vrouwen. Zij gaan in 100 dagen zoveel mogelijk geld ophalen voor voetbalprojecten van Plan International Nederland in Brazilië en Nicaragua. En…

  Lees meer

Ben jij geboren tussen 2003 en 2013?

Wil jij je inzetten voor meidenvoetbal in ontwikkelingslanden?

Doe mee aan #TeamLaLeague!
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét geboortebewijs)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

kerstkaarten goed doel
Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.