La League

Meidenvoetbal helpt ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. Naast beweging en plezier, draagt voetbal namelijk bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Daarom zet La League – een initiatief van Plan International in samenwerking met diverse partners zoals de Johan Cruyff Foundation en Women Win – meidenvoetbal in de schijnwerpers. Dat doen we hier in Nederland met Team La League en in Brazilië en Nicaragua zetten we voetbal in om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen.

Proef de sfeer door de aftermovie hieronder te bekijken.

Team La League 2021

Aftermovie - Team La League 2019

Team La League 2022

Team La League gaat helaas niet door in 2022. Het is ons niet gelukt om voldoende Eredivisie-clubs aan te sluiten.

We gaan later dit jaar bekijken of Team La League in de toekomst misschien in een andere vorm terug kan komen. Houd onze Team La League Instagram en Facebook-pagina’s in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Meisjesvoetbal meisje met trainer

Het verhaal van Yusdari

Met hun deelname aan het voetbalproject La League van Plan International doen meisjes in Nicaragua en Brazilië zelfvertrouwen op en leren ze samenwerken. Tegelijkertijd krijgen ze voorlichting over de rechten van meisjes, seksualiteit en het gevaar van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

La League Yusardi

Partner Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Plan International is met de La League voetbalprojecten officieel maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het doel van de samenwerking is jongeren in Nederland door voetbal krachtiger en weerbaarder te maken en zich daarnaast met fondsenwervende campagnes in te zetten voor voetbalprojecten voor meisjes in Brazilië en Nicaragua.

“We werken al een aantal jaar samen met Plan International, maar het is mooi dat we nu een officieel partnership aangaan”, zegt Meta Römers, directeur operations bij de KNVB en verantwoordelijk voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “Plan International heeft door voetbal in te zetten al veel betekend voor meiden in een achterstandspositie.

Dankzij deze samenwerking kunnen wij met de La League-campagnes, naast meiden in Latijns-Amerika, ook meiden en jongeren in Nederland helpen het maximale uit zichzelf te halen. Ook voor de ontwikkeling van de speelsters uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is deze samenwerking een verrijking.”

Voor de fondsenwervende La League campagnes werkt Plan International al vanaf het eerste moment nauw samen met de Eredivisie Vrouwen. De officiële samenwerking tussen Plan International en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is ingegaan per 1 januari 2021 en loopt tot en met 31 december 2022.

La League in het nieuws

 • stoere voetbalmeisjes Nieuws
  • 24 januari 2022

  Team La League gaat niet door in 2022

  In 2022 komt er geen Team La League. We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met de voorbereidingen, maar we hebben niet genoeg clubs en speelsters kunnen betrekken om van dit evenement een succes te maken.

  Lees meer

  Lees meer
 • voetbalmeisjes team la league Pers

  Plan International wordt maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

  Plan International wordt met de La League voetbalprojecten officieel maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het doel van de samenwerking is jongeren in Nederland door voetbal krachtiger en weerbaarder te maken en…

  Lees meer

  Lees meer
 • Nieuws
  • 27 februari 2020

  Speelsters Eredivisie Vrouwen zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

  Profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen zetten zich vanaf 26 februari voor de tweede keer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua.

  Lees meer

  Lees meer

Ben jij tussen 7 en 16 jaar?

Wil jij je inzetten voor meidenvoetbal in ontwikkelingslanden?

Doe mee aan Team La League!
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.