Ondernemers ondersteunen meisjes

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. In ruim vijftig landen beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom willen we graag samenwerken met bedrijven die ons hierbij ondersteunen.

Wilt u zich samen met collega-ondernemers ook inzetten voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd? Word Girls First Business Supporter van Plan en investeer structureel in hun toekomst. U doet al mee vanaf € 200 per maand.

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls First Business Supporter via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
Because I am a Girl campaign

"Omdat ik een meisje ben…

...heb ik dromen. Als ik groot ben wil ik dokter worden, of rechter of misschien wel natuurkundige!” Maar veel meisjes kunnen hun dromen niet laten uitkomen. Dat moet veranderen! Meisjes moeten vooruitkomen. Plan International zorgt ervoor dat meisjes worden opgeleid, worden beschermd tegen geweld en voor zichzelf durven op te komen. Zo kunnen zij uitgroeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken.

Creëer impact als Girls First Business Supporter

Steeds meer bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Plan International heeft daarom speciaal voor ondernemers het Girls First Business Supporter schap. Raisa en Elsa, de oprichters van The Confetti Collective, de eerste Girls First Business Supporter van Plan, gingen u al voor.

“Wij vinden het belangrijk dat meisjes en (jonge) vrouwen over de hele wereld toegang hebben tot onderwijs en gesteund worden in hun ondernemersambities. Daarom hebben we na uitgebreid onderzoek ervoor gekozen om een Girls First Business Supporter te worden van Plan International.”

Wat levert dit supporter schap u op?

Ondernemers, groot of klein, kunnen zich direct duurzaam inzetten voor de toekomst van jongeren. Zo kunt u bijdragen aan de Sustainable Development Goals en aan gelijke kansen en rechten voor meisjes en jonge vrouwen. Als Girls First Business Supporter:

 • bepaalt u zelf aan welk project u wilt doneren, bijvoorbeeld aan Jongeren en Werkgelegenheid of Bescherming van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunt u kiezen voor datgene wat het beste past bij uw bedrijf en missie.
 • toont u uw maatschappelijke betrokkenheid aan uw klanten en medewerkers met de communicatiemiddelen die u van Plan ontvangt.
 • krijgt uw bedrijf aandacht en publiciteit in de communicatiekanalen van Plan. Wij communiceren regelmatig over onze samenwerkingen met ondernemers, groot of klein.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het Girls First Business Supporter? Neem contact op met Heleen Keijer, heleen.keijer@planinternational.nl. Zij helpt u graag verder.

Onderwijs voor een meisje

Geeft haar meer inkomen later

Inkomen dat ze besteedt aan haar gezin

Daardoor krijgen haar kinderen betere zorg

En gaan ze vaker en langer naar school

 

Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen!

Want met een jaar extra onderwijs verdienen meisjes en jonge vrouwen later 10 – 20 procent meer en besteden zij van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Zo krijgen zij door betere zorg gezondere kinderen die ook langer naar school gaan.

Onze Girls First Business Supporters

Supporter schappen met ondernemers zijn onmisbaar bij het werken aan een duurzame toekomst voor meisjes en jongens wereldwijd. Samen bereiken we de beste resultaten!

 • Monowara Bangladesh kledingindustrie kindhuwelijk Girls First Business Supporter

  Rosefield

  “De meisjes van vandaag zijn de vrouwen die morgen het verschil maken.” Het Amsterdamse horloge- en sieradenmerk Rosefield streeft ernaar vrouwen te helpen om de beste versie van zichzelf te zijn. “De missie van…

  Lees meer
 • Youth Economic Empowerment Tanzania Girls First Business Supporter

  HRninjas.com

  Fantastisch dat we werken aan de transformatie van HR vanuit het uitgangspunt van gelijke kansen, en gelijktijdig bijdragen aan gelijke kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd!

  Lees meer
 • Nova Connect Girls first businesspartner Girls First Business Supporter

  Nova Connect

  “Wij vinden het belangrijk dat meisjes en (jonge) vrouwen over de hele wereld toegang hebben tot onderwijs en gesteund worden in hun ondernemersambities. Daarom hebben we na uitgebreid onderzoek ervoor gekozen om een Girls…

  Lees meer

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls First Business Supporter via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.