Ondernemers ondersteunen meisjes

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. In ruim 75 landen beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom willen we graag samenwerken met bedrijven die ons hierbij ondersteunen.

Wilt u zich samen met collega-ondernemers ook inzetten voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd? Word Girls First Business Supporter van Plan International en investeer structureel in hun toekomst. U doet al mee vanaf 200 euro per maand.

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls First Business Supporter via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
Because I am a Girl campaign

"Omdat ik een meisje ben…

...heb ik dromen. Als ik groot ben wil ik dokter worden, of rechter of misschien wel natuurkundige!” Maar veel meisjes kunnen hun dromen niet laten uitkomen. Dat moet veranderen! Meisjes moeten vooruitkomen. Plan International zorgt ervoor dat meisjes worden opgeleid, worden beschermd tegen geweld en voor zichzelf durven op te komen. Zo kunnen zij uitgroeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken.

Creëer impact als Girls First Business Supporter

Steeds meer bedrijven hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Plan International heeft daarom speciaal voor ondernemers de mogelijkheid om Girls First Business Supporter te worden. Coby en Elselien, de oprichters van Jéh Jewels, een sierradenmerk van Nederlandse bodem, gingen u al voor.

We zijn heel trots op onze samenwerking met Plan International, zodat we samen meisjes meer kansen kunnen geven om het maximale uit zichzelf te halen.

Wat levert het u op als supporter?

Ondernemers, groot of klein, kunnen zich direct duurzaam inzetten voor de toekomst van jongeren. Zo kunt u bijdragen aan de Sustainable Development Goals en aan gelijke kansen en rechten voor meisjes en jonge vrouwen. Als Girls First Business Supporter:

 • bepaalt u zelf aan welk thema u bijdraagt, bijvoorbeeld aan Jongeren en Werkgelegenheid of Bescherming van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunt u kiezen voor datgene wat het beste past bij uw bedrijf en missie.
 • toont u uw maatschappelijke betrokkenheid aan uw klanten en medewerkers met de communicatiemiddelen die u van Plan International ontvangt.
 • krijgt uw bedrijf aandacht en publiciteit in de communicatiekanalen van Plan International. Wij communiceren regelmatig over onze samenwerkingen met ondernemers, groot of klein.

Vragen?
Heeft u nog vragen over de mogelijkheid om Girls First Business Supporter te worden? Neem contact op via bedrijven@planinternational.nl.

Onderwijs voor een meisje

Geeft haar meer inkomen later

Inkomen dat ze besteedt aan haar gezin

Daardoor krijgen haar kinderen betere zorg

En gaan ze vaker en langer naar school

 

Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen!

Want met een jaar extra onderwijs verdienen meisjes en jonge vrouwen later 10 – 20 procent meer en besteden zij van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Zo krijgen zij door betere zorg gezondere kinderen die ook langer naar school gaan.

Onze Girls First Business Supporters

Girls First Business Supporters zijn onmisbaar bij het werken aan een duurzame toekomst voor meisjes en jongens wereldwijd. Samen bereiken we de beste resultaten!

 • Girls First Business Supporter

  Arthur & Willemijn

  Modeketen en familiebedrijf Arthur&Willemijn is Girls First Business Supporter van Plan International. Arthur&Willemijn zet zich al jaren in om vrouwen te laten ervaren hoe mooi ze zijn.

  Lees meer

  Lees meer
 • Girls First Business Supporter

  Taleninstituut Nederland

  Het Taleninstituut Nederland is een trotse Girls first businesspartner van Plan International. Als educatieve organisatie weten zij wat het belang van onderwijs is.

  Lees meer

  Lees meer
 • partnerships Plan International Girls First Business Supporter

  Pavone Lingerie

  Pavone Lingerie wil taboes over menstruatie doorbreken. Dat sluit perfect aan bij het werk dat Plan International doet.

  Lees meer

  Lees meer

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls First Business Supporter via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.