Ondernemers ondersteunen meisjes

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. In ruim vijftig landen beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom willen we graag samenwerken met bedrijven die ons hierbij ondersteunen.

Wilt u zich samen met collega-ondernemers ook inzetten voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd? Word Girls first businesspartner van Plan en investeer structureel in hun toekomst. U doet al mee vanaf € 200 per maand.

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls first businesspartner via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
Because I am a Girl campaign

"Omdat ik een meisje ben…

...heb ik dromen. Als ik groot ben wil ik dokter worden, of rechter of misschien wel natuurkundige!” Maar veel meisjes kunnen hun dromen niet laten uitkomen. Dat moet veranderen! Meisjes moeten vooruitkomen. Plan International zorgt ervoor dat meisjes worden opgeleid, worden beschermd tegen geweld en voor zichzelf durven op te komen. Zo kunnen zij uitgroeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken.

Creëer impact als Girls first businesspartner

Steeds meer bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Plan International heeft daarom speciaal voor ondernemers het Girls first businesspartnerschap. Raisa en Elsa, de oprichters van The Confetti Collective, de eerste Girls first businesspartner van Plan, gingen u al voor.

Door een deel van onze omzet af te staan aan Plan dragen we met The Confetti Collective een steentje bij. Zo investeren de vrouwen die iets bij ons afnemen niet alleen in zichzelf en hun eigen bedrijf maar ook in meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.

Wat levert dit businesspartnerschap u op?

Ondernemers, groot of klein, kunnen zich direct duurzaam inzetten voor de toekomst van jongeren. Zo kunt u bijdragen aan de Sustainable Development Goals en aan gelijke kansen en rechten voor meisjes en jonge vrouwen. Als Girls first businesspartner:

 • bepaalt u zelf aan welk project u wilt doneren, bijvoorbeeld aan Jongeren en Werkgelegenheid of Bescherming van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunt u kiezen voor datgene wat het beste past bij uw bedrijf en missie.
 • toont u uw maatschappelijke betrokkenheid aan uw klanten en medewerkers met de communicatiemiddelen die u van Plan ontvangt.
 • bent u lid van het zakelijk netwerk van Plan. Dit netwerk biedt u de kans om samen met collega-ondernemers impact te creëren én biedt mogelijke businesskansen voor uw bedrijf.
 • krijgt uw bedrijf aandacht en publiciteit in de communicatiekanalen van Plan. Wij communiceren regelmatig over onze samenwerkingen met ondernemers, groot of klein.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het Girls first businesspartnerschap? Neem contact op met Marise Kessels, marise.kessels@planinternational.nl. Zij helpt u graag verder.

Eén jaar extra onderwijs voor een meisje.

Geeft haar later 10 – 20 procent meer inkomen.

Van dat inkomen besteedt zij 90 procent aan haar gezin.

Door betere zorg heeft zij gezondere kinderen.

Haar kinderen gaan vaker en langer naar school.

 

Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen!

Want met een jaar extra onderwijs verdienen meisjes en jonge vrouwen later 10 – 20 procent meer en besteden zij van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Zo krijgen zij door betere zorg gezondere kinderen die ook langer naar school gaan.

Onze Girls first businesspartners

Partnerschappen met ondernemers zijn onmisbaar bij het werken aan een duurzame toekomst voor meisjes en jongens wereldwijd. Samen bereiken we de beste resultaten!

 • Girls first businesspartners

  HRninjas.com

  Fantastisch dat we werken aan de transformatie van HR vanuit het uitgangspunt van gelijke kansen, en gelijktijdig bijdragen aan gelijke kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd!

  Lees meer
 • Nova Connect Girls first businesspartner Girls first businesspartners

  Nova Connect

  “Wij vinden het belangrijk dat meisjes en (jonge) vrouwen over de hele wereld toegang hebben tot onderwijs en gesteund worden in hun ondernemersambities. Daarom hebben we na uitgebreid onderzoek ervoor gekozen om een Girls…

  Lees meer
 • Confetti Collective Girls first businesspartners

  Confetti Collective

  “Anderhalf jaar geleden werd het zaadje geplant: wat als we met The Confetti Collective onze missie nog veel verder zouden kunnen uitdragen dan alleen in Nederland? En dan niet zozeer met een internationaal platform…

  Lees meer

Word onderdeel van het netwerk

Meld u aan als Girls first businesspartner via dit aanmeldformulier

Ja, ik doe mee
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.