Sponsor een meisje en maak het verschil

Eudel (8) uit Zimbabwe houdt van spelen met haar vriendinnen en naar school gaan. Dat laatste was niet altijd mogelijk. Het leven op het platteland in Zimbabwe kan zwaar zijn. Gelukkig is er veel veranderd sinds ze sponsorkind is en Plan International projecten uitvoert in haar dorp.

Dankzij de steun van duizenden sponsors helpt Plan International wereldwijd de community’s van 1,2 miljoen sponsorkinderen als Eudel. In deze video vertelt ze over de veranderingen, haar toekomst en haar droom om haar sponsor ooit te ontmoeten.

Lachend sponsorkind meisje

Hoe werkt kindsponsoring?

Als je kindsponsor bent, besteedt Plan International je bijdrage aan programma’s in de community van je sponsorkind. Zo draag je niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community. Met de keuze om een meisje te sponsoren maak je duidelijk dat je het extra belangrijk vindt dat meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.

Plan International zorgt voor bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Daarnaast besteden we bij al onze projecten aandacht aan bewustwording en gelijke rechten en kansen. Via je sponsorkind blijf je op de hoogte van wat er met je bijdragen gebeurt en kun je zien wat de impact is op het leven van een kind.

Geef meisjes als Eudel de kansen die ze verdienen

Sponsor een meisje

Girls first! Waarom?

Meisjes hebben een flinke inhaalslag te maken. In veel landen zijn meisjes namelijk nog steeds minder waard dan jongens. Ze worden uitgehuwelijkt, uitgebuit en gaan vaak niet naar school. En dat moet veranderen.

Meisjes kunnen het verschil maken. Want meisjes die een jaar extra naar school gaan verdienen later ruim tien procent meer. Dat geld besteden ze – anders dan mannen – voor het grootste deel aan hun gezin. Ook zorgen ze ervoor dat hun eigen kinderen naar school gaan, goede gezondheidszorg krijgen en beter opkomen voor hun rechten. Zo wordt de armoedespiraal doorbroken en verbetert de situatie voor meisjes en vrouwen. Een meisje sponsoren is dus niet alleen slim, maar ook duurzaam.

En de jongens? Die vergeten we zeker niet! Plan zet zich in voor de rechten van alle kinderen.
Liever een jongen sponsoren? Geen probleem, op het formulier kun je dat aangeven.

sponsor een meisje

Een meisje steunen = een hele gemeenschap steunen

Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één meisje, maar voor álle meisjes en jongens in haar omgeving. Jouw bijdrage gaat onder meer naar:

 • Het beschermen van meisjes tegen geweld
 • Jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, krijgen psychische en fysieke bijstand en de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren
 • Bewustwordingscampagnes over gelijke rechten voor meisjes
 • Medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
 • Het zorgen voor een veilige leeromgeving, lesmateriaal en opleidingen voor leerkrachten
Jong meisje uit Vietnam

Dit krijg je terug

Met jouw bijdrage geeft Plan International meisjes en jongens, hun familie en de community waarin zij wonen bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Hierbij is er altijd veel aandacht voor gelijke rechten en kansen. Kortom: een betere toekomst. Jij krijgt als kindsponsor het volgende:

 • Welkomstmap

  Een welkomstmap met foto’s van je sponsorkind en achtergrondinformatie.

 • Resultaten

  Een jaarlijkse update over en foto’s van je eigen sponsorkind. Daarnaast krijg je informatie over de bereikte projectresultaten in de community.

 • Girls first magazine

  Drie keer per jaar krijg je het Girls first magazine en maandelijks de e-mailnieuwsbrief over projecten, acties en resultaten.

sponsor een meisje

Ja, ik wil meisjes een kans geven!

Steun het werk van Plan International

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
 
 
 
 
 

Stop meisjesbesnijdenis!

Elk jaar lopen 3 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Verminkt voor het leven. Dit onrecht tegen meisjes moet stoppen! Samen met jou geven we meisjes een beter leven. Meisje voor meisje.

Kim Feenstra tegen meisjesbesnijdenis
Sluit je aan bij de strijd!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.