Plan’s projecten tegen seksuele uitbuiting in samenwerking met partners

Wat doet Plan in Nederland?
Plan International Nederland doet aan beleidsbeïnvloeding en creëert netwerken in verschillende landen als onderdeel van de programma’s Down to Zero en de Girls Advocacy Alliantie. Het doel hierbij is om de schendingen van de rechten van vrouwen en kinderen op de agenda te krijgen en te houden. Verder wisselt Plan kennis uit met de Nederlandse overheid en andere ngo’s.

Programma’s en projecten

Om kinderen te beschermen tegen uitbuiting en kinderhandel heeft Plan samen met haar partners een aantal programma’s ontwikkeld:

Don’t Look Away
Don’t Look Away is een project dat aandacht vraagt voor seksuele uitbuiting van minderjarigen op vakantiebestemmingen. Het is een initiatief van Plan International Nederland, de ANVR, ECPAT, Free a Girl, de Koninklijke Marechaussee, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Terres des Hommes en TUI Benelux. De initiatiefnemers willen het aantal en de kwaliteit van de meldingen van kindersekstoerisme vergroten. Dit doen zij door het Nederlandse publiek op te roepen om vermoedens van seksuele uitbuiting van minderjarigen te melden. Ook worden mensen geïnformeerd over waar dit soort meldingen gedaan kunnen worden.

Lees meer over Don’t Look Away

 

Down to Zero
Down to Zero is een alliantie bestaande uit: Plan International Nederland, Terre des Hommes, Defence for Children – ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation. Deze alliantie werkt – van 2015 tot 2020 – samen om commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen. Samen met lokale partners voert de alliantie het programma uit in de Dominicaanse Republiek, Brazilië, Bolivia, Colombia, Nicaragua, Peru, Bangladesh, India, Indonesië, Filippijnen en Thailand.

Lees meer over Down to Zero

Is het werkelijk een goed idee om als volwassen vrouw en moeder van twee kinderen, graffiti te spuiten in een achterstandsbuurt in Salvador, Brazilië? Als iemand mij dat vooraf had gevraagd had ik waarschijnlijk keihard moeten lachen. Nee, klinkt niet als een heel slim plan.

Lees hoe Annelien van Plan zich samen met jongeren inzet tegen seksuele uitbuiting

TUI Academy
TUI Care Foundation en Plan International hebben samen de TUI Academy gelanceerd op de Dominicaanse Republiek. Hiermee bieden ze kansarme jongeren een economisch perspectief. Dit doen ze door opleidingen aan te bieden op het gebied van toerisme. De jongeren lopen stages in TUI hotels en horecagelegenheden en leren zo het vak. Naast de vakopleiding krijgen de jongeren trainingen en persoonlijke begeleiding, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot sterke, zelfbewuste personen. Zo is de kans minder groot dat zij slachtoffer worden van seksuele uitbuiting.

Lees meer over TUI Academy

Girls Advocacy Alliantie (GAA)
De Girls Advocacy Alliantie (GAA) is een samenwerking tussen Plan International Nederland, Terre des Hommes en Defence for Children – ECPAT. Samen werken deze organisaties aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen. Dit programma loopt van 2016 tot 2020 en wordt uitgevoerd in tien landen: Bangladesh, Ethiopië, de Filipijnen, Ghana, India, Kenia, Liberia, Nepal, Sierra Leone en Uganda.

Lees meer over de Girls Advocacy Alliantie

Missing Child Alert (afgerond)
Missing Child Alert was een programma van Plan en de Postcode Loterij in de landen Bangladesh, Nepal en India. Het doel van dit programma was om kinderen in deze landen te beschermen tegen kinderhandel en seksuele uitbuiting. Er is een alarmeringssysteem opgezet – een soort Amber alert – dat alle beschermings- en waarschuwingssystemen met elkaar verbindt. Momenteel is het programma afgelopen, maar er wordt hard gewerkt aan een vervolg.

Lees meer over het Missing Child Alert

Lees meer over seksuele uitbuiting in ons dossier

Samen strijden we tegen seksuele uitbuiting

Help je mee?

Doneer eenmalig € 5

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.