ECHO Libanon

De Europese Unie

De afdeling Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) van de Europese Unie is er op gericht noodhulp te bieden aan mensen die slachtoffer zijn van (natuur)rampen en conflicten binnen en buiten de Europese Unie. Zij doen dat als donor, door gecertificeerde organisaties financieel te steunen. Plan International Nederland is een partnerorganisatie van ECHO en ontvangt financiële steun voor noodhulp projecten in Libanon, Ethiopië en Zuid-Sudan.

Libanon

Als gevolg van de oorlog in Syrië zijn veel mensen naar buurland Libanon gevlucht. Uit interviews bleek dat maar liefst 73 procent van de vluchtelingenkinderen in Libanon met een vorm van geweld te maken had gekregen. Een kwart van de jongeren (zowel jongens als meisjes) meldde fysiek geweld in hun gemeenschap en 16 procent van de meisjes gaf aan bang te zijn voor seksueel geweld. De jongeren voelden zich het meest onveilig in-en rondom de vluchtelingenkampen. De oorlog en het op de vlucht zijn heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de vluchtelingenkinderen op dit moment niet naar school gaat.

Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) Libanon

Plan International beschermt in samenwerking met War Child vluchtelingenkinderen in Libanon tegen geweld en zorgt ervoor dat zij naar school kunnen. Het bieden van onderwijs draagt bij aan het voorkomen van kindermisbruik, kinderarbeid of kindhuwelijken. Kinderen worden hier vaak slachtoffer van als zijzelf of hun verzorgers geen alternatieven zien om rond te kunnen komen. Door onderwijs hebben de kinderen meer kans op een goede toekomst, omdat hierdoor de kans op een betaalde baan toeneemt. Naast het geven van onderwijs aan kinderen krijgen ouders, verzorgers en andere belangrijke actoren uit de gemeenschap training over geweld tegen kinderen, kindermisbruik en kinderarbeid.

ECHO vlag NL

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.