Cycle for Plan in Thailand

Heb jij zin in avontuur én wil je iets goeds doen voor een ander? Fiets dan met ons mee door Thailand! Cycle for Plan biedt jou de kans om dit geweldige land te ontdekken tijdens een sportieve challenge. Je zult je eigen grenzen verleggen op de groene bergtoppen en genieten van prachtige natuur en ontmoetingen met de locals.

Inschrijven
Wil je eerst meer weten? Download de brochure!

Wat moet je weten?

 • Wanneer: 7 t/m 17 november 2021
 • Sluitdatum: Je kan je inschrijven t/m 10 mei 2021
 • Reisduur: 11 dagen, waarvan 7 fietsdagen (dit is exclusief reistijd van en naar Thailand!)
 • Afstand: 400 km
 • Type fiets: Mountainbike
 • Voor wie: Cycle for Plan is voor mannen en vrouwen. Je kunt individueel deelnemen of in teams
 • Reiskosten: € 1.300 (exclusief vluchten)
 • Vluchten: Je boekt zelf je vluchten, maar wij zijn er voor je om je te adviseren en eventueel te helpen met boeken. Onze ervaring leert wel: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. De prijzen voor een vlucht van Amsterdam naar Thailand liggen tussen de € 600,- en € 800,-
 • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt minimaal € 4.000 euro aan sponsorgeld op
 • Accommodatie: Je slaapt in eenvoudige hotels of guesthouses
 • Begeleiding: Plan biedt alle deelnemers begeleiding bij het werven van fondsen en bij de voorbereiding op het fietsen

Waar fietsen we voor?

Steun de meisjes in Thailand

Fietsen voor een betere toekomst voor meisjes en jongens.
De Noordelijke provincie Chiang Mai heeft de grootste groep staatlozen in Thailand. Staatlozen hebben geen nationaliteit en zijn als het ware onzichtbaar. De staatlozen in het Noorden zijn afstammelingen van mensen die soms decennia geleden naar Thailand migreerden en behoren vaak tot etnische minderheden, zoals de Mong, Hmong en Shan. Omdat ze geen officiële status hebben, hebben ze geen toegang tot belangrijke overheidsdiensten zoals gezondheidszorg en vervolgonderwijs en mogen ze niet buiten hun district reizen. Staatloze kinderen en jongeren lopen aanzienlijk meer risico om te worden uitgebuit, waarbij regelmatig gevallen van kinderprostitutie en kinderarbeid worden gemeld.

Geef staatloze meisjes en jongens een toekomst
Onze medewerkers in Thailand werken hard aan een betere toekomst voor deze staatloze meisjes en jongens. Zij zorgen er onder andere voor dat kinderen en jongeren een officiële verblijfsstatus krijgen. Door opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s voorkomen we dat ze gevangen blijven zitten in een uitzichtloze toekomst. Een belangrijk doel is om staatloze meisjes en jongens te beschermen tegen seksuele uitbuiting en kinderarbeid.

Fiets mee en geef staatloze meisjes en jongens kans op een betere toekomst!

 

Coronavirus

Plan International volgt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus op de voet. De veiligheid en het welzijn van de community’s waarin we werken en onze medewerkers zijn voor ons van het grootste belang. We treffen maatregelen om de meest kwetsbare kinderen en families zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarbij volgt Plan International de richtlijnen voor de volksgezondheid zoals de betreffende nationale regeringen en gezondheidsautoriteiten die hanteren.

Heb je interesse in Cycle for Plan en wil je je inschrijven om mee te gaan naar Thailand, Guatemala of Malawi? Je kan kosteloos annuleren wanneer de reis niet door kan gaan wegens het Coronavirus.

Lees hier de reisverhalen

Meer van de Aziatische sfeer proeven? Bekijk hier de Cycle for Plan blogs en videoverhalen uit Vietnam, Malawi en Guatemala.

 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht voor goed doel Blog
  • 8 februari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 2)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht goed doel Blog
  • 23 januari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 1)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • Blog
  • 6 november 2019

  Fietsers bloggen live vanuit Vietnam – November

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 
 
 
 
 

Bezoek een infobijeenkomst!

We vertellen je alles over:

✓ Wat is Cycle for Plan?
✓ Ontdek Thailand op een unieke manier!
✓ Waar fiets je voor?

Ik meld me aan!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.