Cycle for Plan Malawi (VOL)

Deze reis is vol en gesloten. Volgend jaar in 2021 fietsen wij opnieuw door Afrika. Het nieuwe land volgt zo spoedig mogelijk! Wil je meer weten? Volg ons op Facebook of Instagram.

We vertellen je alles over onze reizen in de

brochures

Download nu!

Wat moet je weten?

 • Wanneer: 10 t/m 20 juni 2020 (VOL)
 • Reisduur: 11 dagen, waarvan 7 fietsdagen (Let op: dit is exclusief reistijd van en naar Malawi!)
 • Afstand: 500 km
 • Hoogtemeters: 7.000 hm
 • Type fiets: Mountainbike
 • Voor wie: Cycle for Plan is voor mannen en vrouwen. Je kunt individueel deelnemen of in teams
 • Reiskosten: € 1.379 (exclusief vluchten)
 • Vluchten: Je boekt zelf je vluchten, maar wij zijn er voor je om je te adviseren en eventueel te helpen met boeken. Onze ervaring leert wel: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. De prijzen voor een vlucht van Amsterdam naar Lilongwe liggen tussen de €900,- en €1.400,-.
 • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt minimaal €4.000 euro aan sponsorgeld op
 • Accommodatie: Je slaapt in een tentenkamp onder een adembenemende sterrenhemel
 • Begeleiding: Plan biedt alle deelnemers begeleiding bij het werven van fondsen en bij de voorbereiding op het fietsen

Waar fietsen we voor?

De strijd tegen kindhuwelijken

Eén…twee… Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken, vaak met levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen deze meisjes wel vergeten en ze hebben veel te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen vaak baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Ze lopen grote gezondheidsrisico’s. En daarom moeten kindhuwelijk zo snel mogelijk de wereld uitgetrapt worden!

In Malawi strijdt Plan International Nederland met de Yes I Do Alliantie tegen kindhuwelijken. Omdat kindhuwelijken vaak samen hangen met tienerzwangerschappen en meisjesbesnijdenis, is ervoor gekozen om deze schadelijke praktijken binnen de projecten van de Yes I Do Alliantie tegelijkertijd aan te pakken. In de projecten wordt gewerkt met slachtoffers en meisjes die gevaar lopen om slachtoffer te worden, maar ook met jongens, ouders en andere mensen uit de gemeenschappen. Zo worden ook leraren en medewerkers uit de gezondheidszorg bij het project betrokken. Tenslotte worden jongeren getraind om binnen hun gemeenschappen en bij lokale en nationale overheden te lobbyen om zo de rechten van de meisjes te verbeteren.

Team Cycle for Plan

Reisverhalen

Ben je benieuwd naar de ervaringen en avonturen van oud-deelnemers van Cycle for Plan Malawi en Zambia? Bekijk hier de blogs en videoverhalen!

 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht voor goed doel Blog
  • 8 februari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 2)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht goed doel Blog
  • 23 januari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 1)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • tienerzwangerschappen - Header Blog
  • 1 december 2019

  Vier vragen over tienerzwangerschappen

  In welke landen raken veel tieners zwanger? En wat is nou eigenlijk het verschil met tienerzwangerschappen in Nederland? Dit soort vragen krijgen we vaak. Adeline Bennink van ons Child Protection Team geeft antwoord op de meest gestelde vragen over tienerzwangerschappen.

  Lees meer
 
 
 
 
 

Meer weten?

Geef je op voor een informatieavond bij jou in de buurt.

✓ Wat is Cycle for Plan?
✓ Waar fiets je voor?
✓ De landen: Thailand en Guatemala

Geef je op!
De reis van je leven

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.