Cycle for Plan in Guatemala

Heb jij zin in avontuur én wil je iets goeds doen voor een ander? Fiets dan met ons voor de laatste keer mee door Guatemala! Cycle for Plan biedt jou de kans om dit geweldige land in Latijns-Amerika te ontdekken tijdens een sportieve challenge. Je zult je eigen grenzen verleggen op de groene bergtoppen en genieten van prachtige natuur en ontmoetingen met de locals.
Nog 4 plekken beschikbaar!

Inschrijven
Wil je meer weten? Download de brochure! 

Wat moet je weten?

 • Wanneer: 17 t/m 27 maart 2021 (4 plekken beschikbaar)
 • Sluitdatum: Inschrijven kan t/m 30 september 2020
 • Reisduur: 11 dagen, waarvan 7 fietsdagen (dit is exclusief reistijd van en naar Guatemala!)
 • Afstand: 420 km
 • Type fiets: Mountainbike
 • Voor wie: Cycle for Plan is voor mannen en vrouwen. Je kunt individueel deelnemen of in teams
 • Reiskosten: € 1.460 (exclusief vluchten)
 • Vluchten: Je boekt zelf je vluchten, maar wij zijn er voor je om je te adviseren en eventueel te helpen met boeken. Onze ervaring leert wel: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. De prijzen voor een vlucht van Amsterdam naar Guatemala-Stad liggen tussen de € 600,- en € 800,-
 • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt minimaal € 4.000 euro aan sponsorgeld op
 • Accommodatie: Je slaapt in eenvoudige hotels of guesthouses
 • Begeleiding: Plan biedt alle deelnemers begeleiding bij het werven van fondsen en bij de voorbereiding op het fietsen
Cycle for Plan Guatemala 2020

Waar fietsen we voor?

Steun de meisjes in Guatemala

Met deze onvergetelijke uitdaging draag je bij aan de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen in Guatemala. En dat is hard nodig, want ruim zestig procent van de bevolking leeft er in armoede. Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala, met name in de inheemse gemeenschappen. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen krijgt voor haar twintigste een kind. Zo’n zwangerschap op jonge leeftijd vormt niet alleen een probleem voor hun gezondheid; meisjes worden hierdoor ook belemmerd in hun puberteit en hun kans op ontwikkeling. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan. Hierdoor is meer dan de helft van de jonge vrouwen in Guatemala werkeloos. En zonder betaald werk, kunnen zij de armoedespiraal niet doorbreken.

Door mee te doen aan Cycle for Plan geef je meisjes en jonge vrouwen een betere toekomst. Je steunt zo namelijk de strijd die Plan voert tegen tienerzwangerschappen. Plan geeft trainingen en voorlichtingscampagnes over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. Omdat onderwijs essentieel is, voert Plan ook opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s. Zo voorkomen we dat werkloze jongeren gevangen blijven zitten in een uitzichtloze toekomst. Jonge vrouwen krijgen hierdoor de kans hun opleiding af te maken en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Door deze combinatie zullen er minder tienerzwangerschappen voorkomen, zullen meisjes kunnen ontsnappen aan de armoedespiraal en zullen jongeren beter in staat zijn een gezonde relatie met elkaar op te bouwen.

Coronavirus

Plan International volgt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus op de voet. De veiligheid en het welzijn van de community’s waarin we werken en onze medewerkers zijn voor ons van het grootste belang. We treffen maatregelen om de meest kwetsbare kinderen en families zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarbij volgt Plan International de richtlijnen voor de volksgezondheid zoals de betreffende nationale regeringen en gezondheidsautoriteiten die hanteren.

Heb je interesse in Cycle for Plan en wil je je inschrijven om mee te gaan naar Thailand, Guatemala of Malawi? Je kan kosteloos annuleren wanneer de reis niet door kan gaan wegens het Coronavirus.

Lees hier de reisverhalen

Meer van de Latijns-Amerikaanse sfeer proeven? Bekijk hier de blogs en videoverhalen van Cycle for Plan, Vietnam, Malawi en Guatemala 2017 tot en met 2020!

 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht voor goed doel Blog
  • 8 februari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 2)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • Cycle for Plan Guatemala fietstocht goed doel Blog
  • 23 januari 2020

  Volg onze fietsers in Guatemala (groep 1)

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 • Blog
  • 6 november 2019

  Fietsers bloggen live vanuit Vietnam – November

  18 avonturiers zijn de uitdaging aangegaan om ruim 500 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer
 
 
 
 
 

MOUNTAINBIKEN IN GUATEMALA

Lees alles over Guatemala:

✓ Ontdek Guatemala op een unieke manier!
✓ Verleg je grenzen
✓ Zie met je eigen ogen het verschil

Cycle for Plan Guatemala fietsen
DOWNLOAD BROCHURE

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.