EHBO-kits, drinkwater en maaltijden voor Gaza

  • 13 november 2023

Als organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen, is Plan International geschokt door het gruwelijke geweld in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Israël. Via partners voorziet Plan International inwoners van Gaza van essentiële producten zoals drinkwater, maaltijden en EHBO-kits. Bovendien breiden we in omliggende landen onze steun aan gevluchte gezinnen uit.

“De rechten van kinderen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Israël worden op zoveel manieren geschonden. Het doden, verwonden, ontvoeren of rekruteren van kinderen móet stoppen, evenals de aanvallen op scholen en ziekenhuizen en het tegenhouden van humanitaire hulp”, zegt Unni Krishnan, directeur Noodhulp bij Plan International.

Het doden, verwonden, ontvoeren of rekruteren van kinderen móet stoppen.

Hoewel hulpgoederen mondjesmaat Gaza binnen kunnen komen, bieden we aan de grens tussen Egypte en Gaza EHBO-kits, drinkwater en kant-en-klaar voedsel aan. Deze middelen worden door partners via hulpvrachtwagens Gaza binnengebracht, onder meer bij de Rafah-grensovergang. Onze humanitaire teams zetten alles om alles om extra goederen het land binnen te brengen, zoals hygiënekits met maandverband en kleding voor kinderen.

Plan International levert via partners noodhulpgoederen aan de inwoners van Gaza en aan gezinnen in buurlanden die door de spanningen in grensgebieden ontheemd zijn. – ©Plan International

Noodhulp in buurlanden

In Jordanië, Egypte en Libanon schaalt Plan International de noodhulp op, zodat we paraat staan wanneer grote groepen Palestijnen de landgrenzen oversteken. In het zuiden van Libanon steunen we al kinderen en families die de spanningen aan de grens met Israël ontvluchten. Onze teams bieden drinkwater, maaltijden, dekens en matrassen aan gezinnen die onderdak zoeken in scholen an andere opvanglocaties.

Medewerkers van Plan International spreken met een gevluchte vrouw in het zuiden van Libanon. – ©Plan International

Verder lijden moet voorkomen worden

Plan International veroordeelt het geweld in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Israël in de sterkst mogelijke bewoordingen. Samen met 500 andere organisaties uit 60 landen roepen we wereldleiders en de  Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om verder lijden te voorkomen en een humanitaire ramp af te wenden.

Oproep tot staakt-het-vuren

Bovendien pleiten we opnieuw voor een onmiddellijk staakt-het-vuren, het handhaven van internationaal oorlogsrecht en ongehinderde, veilige toegang voor reddingswerkers. We hebben geen tijd te verliezen. De levens en rechten van burgers, kinderen in het bijzonder, moeten beschermd worden.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.